Σάββατο 1 Αυγούστου 2009

Μπεκάτσα, το κυνήγι της βασίλισσαςΙωάννης Αλιγιζάκης

Μπεκάτσα, το κυνήγι της βασίλισσας

ISBΝ: 978-960-98578-7-1, διάστ. 21Χ14 σελ. 1, τιμή 12,00 €

Περιέχει χάρτες, πίνακες και έγχρωμο φωτογραφικό υλικό

Το κυνήγι της “βασίλισσας” είναι ένα αρκετά ιδιαίτερο και συναρπαστικό κυνήγι που απαιτεί τη γνώση των συνθηκών διαβίωσης του θηράματος, εμπειρία, αφοσίωση, κατάλληλο εξοπλισµό και ικανά µπεκατσόσκυλα. Πάνω απ’ όλα προϋποθέτει το σεβασμό και την κατανόηση του μεγαλείου της φύσης από τον κυνηγό. «Η φύση δεν είναι για ξόδεμα», προειδοποιεί ο συγγραφέας, «αν θέλουμε να συνεχίζει να μας χαρίζει τα πολύτιμα δώρα της».

Το βιβλίο αναφέρεται στο κυνήγι της µπεκάτσας µέσα στις ιδιόμορφες συνθήκες της ελληνικής γης. Βασίζεται στη μακροχρόνια εμπειρία του συγγραφέα, καθώς και στη διεθνή βιβλιογραφία. Συνοδεύεται από χάρτες, πίνακες και πλούσιο, έγχρωμο φωτογραφικό υλικό και αποτελεί ένα πολύτιµο βοήθηµα για κάθε µπεκατσοκυνηγό.

Μέσα από αυτό το πλήρες βιβλίο θα γνωρίσετε:

· Την ανατοµία, τη µορφολογία και τη συµπεριφορά της µπεκάτσας.

· Τις διατροφικές επιλογές και τις καθηµερινές της συνήθειες.

· Πού, πότε και πώς θα την ψάξετε στην ελληνική ύπαιθρο.

· Τα µέρη που επιλέγει να ζει ανάλογα µε τις κλιµατολογικές συνθήκες.

· Τα φθινοπωρινά και χειµερινά της µπασίµατα.

· Τα µπεκατσόσκυλα.

· Τα όπλα, τον απαραίτητο εξοπλισµό και τις ιδιαίτερες τεχνικές για το κυνήγι της.

Ο Γιάννης Αλιγιζάκης γεννήθηκε στην Αθήνα. Η καταγωγή του είναι από τα Χανιά. Σπούδασε ιατρική και από το 1984 έχει την ειδικότητα του ορθοπεδικού χειρούργου. Ασχολείται µε το κυνήγι αφιερώνοντας τον περισσότερο ελεύθερο χρόνο του και καταγράφοντας συστηµατικά τις κυνηγετικές του εµπειρίες για περισσότερο από 30 χρόνια. Κυνηγά πάντα µε σκυλιά φέρµας σε χώρες του εξωτερικού και σε όλη την ελληνική ύπαιθρο.

Έχει αρθρογραφήσει σε ξένα κυνηγετικά περιοδικά και στο περιοδικό Έθνος Κυνήγι.


Περισσότερα για το βιβλίο στην ιστοσελίδα:

ΜΠΕΚΑΤΣΑ το κυνήγι της βασίλισσας

1 σχόλιο:

Δάφνη Χρονοπούλου/ Daphne Chronopoulou είπε...

Δεν κυνηγώ & δεν το φανταζόμουν πως θα διάβαζα αυτό το βιβλίο απνευστί. Ενημερωτικό & απολαυστικό ξεχειλίζει από αγάπη για τη φύση της "βασίλισσας", το βήμα, τη χάρη την εξυπνάδα της. Μου θύμισε τον αριστουργηματικό ύμνο στη Μέλισσα του Metternich.