Σάββατο 1 Αυγούστου 2009

Δια-μέτρου ρήγματα



Ασκληπιάδα Κυριάκου

δια-μετρου ρηγματα

Ποίηση, ISBΝ: 978-960-9441-02-5, διάστ. 13,5Χ21, σελ. 48, τιμή 5,00 €

…Φτερά είναι τα λόγια μου

βγαλμένα απ’ την καρδιά μου

με παίρνουνε για να με παν

πέρα απ’ τη συννεφιά μου...

Η νέα (τέταρτη) ποιητική συλλογή της Ασκληπιάδας Κυριάκου χαρακτηρίζεται από έμμετρο, ομοιοκατάληκτο στίχο με έντονο το στοιχείο της μουσικότητας και του λυρισμού. Στα ποιήματά της αφθονεί ο προβληματισμός για τα κοινωνικά και υπαρξιακά αδιέξοδα των “ανάστατων καιρών” που ζούμε. Ως διέξοδο και στον αντίποδα αυτών η γραφή της Ασκληπιάδας Κυριάκου προτρέπει τον αναγνώστη να σταθεί ανυπότακτος εμμένοντας στο όνειρο, στην ελευθερία και στην συλλογική αγωνιστική αντιμετώπιση των σύγχρονων προβλημάτων του.

Η Ασκληπιάδα Κυριάκου γεννήθηκε στο Ναύπλιο. Είναι απόφοιτος της φιλοσοφικής σχολής του Α.Π.Θ. του τμήματος Ψυχολογίας και Παιδαγωγικής. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο τμήμα Ψυχολογίας του Α.Π.Θ. στον κλάδο κοινωνικής κλινικής ψυχολογίας των εξαρτήσεων και ψυχοκοινωνικών προβλημάτων. Μετά από χρόνια διαμονής στη Θεσσαλονίκη, ζει και εργάζεται στο Ναύπλιο ως φιλόλογος. Παράλληλα ασχολείται ερασιτεχνικά με το θέατρο, με τη συγγραφή και δραματοποίηση παραμυθιών.

Εχει εκδώσει τις συλλογές Στιγμές που Ταξιδεύουν (εκδ. Scriptorium, 2004), Υφάδια Σιωπής (εκδ. Εντός, 2006) και Φεγγάρι στο Βυθό (εκδ. Σαιξπηρικόν, 2008), ενώ αρκετά ποιήματά της έχουν μελοποιηθεί από σύγχρονους τραγουδοποιούς. Διατηρεί την προσωπικής της ιστοσελίδα στη διεύθυνση http://www.asklipiada.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: