Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Νέο βιβλίο: ΤΑ ΛΟΓΟΣΧΗΜΑ του Νικόλα Ευγένιου




 Εικονογραφημένο βιβλίο – λεύκωμα, ISBΝ: 978-960-9441-32-2, διάστ. 14Χ14 , σελ. 264, τιμή 12. €

Αν σε αυτά που ζούμε, στην πραγματικότητα ή στο μυαλό μας, η πρώτη εντύπωση αφορά το συναίσθημα και η επεξεργασία τους την λογική, τότε ίσως η τελική καταγραφή να αφορά την αισθητική μας για να κλείσει ομαλά ο κύκλος. Ίσως λοιπόν η μορφοποίηση των συμβάντων να απαιτεί μια σήμανση των εννοιών τους.
Στη ρευστότητα σχημάτων και λέξεων είναι στιγμές που εμφανίζονται κανονικότητες απρόσμενες. «Το παλεύουν» να απαθανατιστούν παίζοντας τα λογόσχημα.
Αφήνει γραμμή ο ραπιδογράφος, καθώς περιπλανιέται στο λευκό χαρτί με προσοχή και περιέργεια, ώσπου τείνει να ορίσει ένα σχήμα, σχήμα το οποίο αρχίζει σιγά σιγά να αποκτά κάποια φόρτιση αισθητική, νοηματική, συναισθηματική. Ποια θα είναι η ολοκλήρωσή του, άραγε; Παρεισφρέουν ιδέες στη γραμμή ώσπου να κλείσει. Παρεισφρέουν ταξίδια σ’ αυτό το παιχνίδι. Αν προορισμός των ταξιδιών είναι ο λόγος κι αν σκοπός του παιχνιδιού είναι το σχήμα, τότε μπορεί να προκύψουν τα λογόσχημα.
***
Ο Νικόλας Ευγένιος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971. Φοίτησε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας όπου σπούδασε ζωγραφική και γλυπτική από το 1989 έως το 1995. Επαγγελματικά ασκεί τις τέχνες αυτές, εκθέτει ατομικά και ομαδικά καθώς επίσης σχεδιάζει και υλοποιεί έπιπλα, χρηστικά αντικείμενα και κοσμήματα. Ζει κι εργάζεται στην Αθήνα.

Μερικά από τα λογόσχημα. Η έκδοση αριθμεί 241 σχέδια.







Δεν υπάρχουν σχόλια: