Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Γραφείο Ιδιωτικών Ερευνών του Οδυσσέα Σταυράκη


Οδυσσέας Σταυράκης

Γραφείο Ιδιωτικών Ερευνών

Ποίηση, ISBΝ: 978-960-9441-27-8, διάστ. 21Χ14, σελ. 54, τιμή 6,00 €


ΤΗΣ ΙΟΥΛΙΕΤΤΑΣ Χ.

Της Ιουλιέττας Χ. δουλειά είναι κάθε µέρα να πουλά ανάµεσα σε άλλα προϊόντα και υλικό για να φεύγω. Πρόκειται περί των σελοφάν –µπιρµπιλακίων– σελοφάν, εκείνων µε τα οποία τυλίγουν οι ξενιτεµένοι (αίφνης) τα τοσοδούλικα µπαγκάζια τους. Μιλώ (για να το προεκτείνω λίγο) για πλείστα όσα (όπως µια βαλσαµωµένη κιόσσα), τα έβλεπαν µπουχτιστικά οµπρός τους έτος κατ’ έτος, χρόνο µε το χρόνο, έτσι που ’ναι ν’ απορείς γιατί ήρθαν τσούκου-τσούκου κάποτε στα λόγια, που παραθέτω ευθύς:

«Θα τα πεθυµήσω στο µέλλον».


ΑΝΙΜΕ

Ανάµεσα στις ανεµώνες

ανώνυµος άνεµος.


Στα ποιήματα της συλλογής αυτής του Οδυσσέα Σταυράκη πρωταγωνιστούν προσωπικότητες σαν την Τσίτα, τον κύριο Γνώμο, το Φάντασμα του Χαλασμένου Playmobil, τον Ιπποποταμόκαμπο… Η επιροή από τον Cummings και τα nonsense του Lear είναι εμφανής, όπως εύστοχα μπορούν να αποφανθούν οι κριτικοί στο κοντινό μέλλον. Ελπίζουμε να τα εκτιμήσει το ίδιο και το αναγνωστικό κοινό…

Ο Οδυσσέας Σταυράκης είναι Θεσσαλονικιός, γεννημένος το 1983. Σπούδασε θεολόγος, ηθοποιός και σκηνοθέτης, πως έχει δουλέψει από hotel boy μέχρι επαγγελματίας παίκτης μπιρίμπας, δημοσιογράφος, ζωγράφος, αρτογαλακτοζαχαροπλάστης, ραδιοφωνικός παραγωγός, παρουσιαστής παιδικής εκπομπής στην κρατική τηλεόραση κ.ά. Έχει πάρει κάμποσα βραβεία και χρηματικά έπαθλα σε διαγωνισμούς ποίησης, διηγήματος και σεναρίου, χωρίς ποτέ κανένα απ’ αυτά να αρνηθεί να το παραλάβει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: