Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

ΑΝΑΜΕΣΑ, έκθεση ζωγραφικής του Γιώργου Χαλκιά στο βιβλιοπωλείο μας. Από Παρασκευή 9 ως το Σάββατο 24 Μαρτίου 2012



Οι εκδόσεις Φαρφουλάς φιλοξενούμε στο χώρο του βιβλιοπωλείου μας, Μαυρομιχάλη 18, την έκθεση ζωγραφικής του Γιώργου Χαλκιά με τίλτο "ΑΝΑΜΕΣΑ".

Ο Γιώργος Χαλκιάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971. Σπούδασε στη σχολή Βακαλό αλλά έμαθε να ζωγραφίζει μόνος του. Το 2000 έκανε την πρώτη του ατομική έκθεση, ενώ από το 1996 ζωγραφίζει βιβλία για παιδιά. Ζει στην Αθήνα και εργάζεται σε κεντρικό βιβλιοπωλείο.

Τα έργα του αποτελούν συνήθως διερμηνείες ή διασκευές πάνω σε έργα άλλων σημαντικών και αγαπημένων ποιητών ή ζωγράφων, μεταφέροντάς τα σε χώρους και τοπία αβέβαιων παραμυθιών.

Εγκαίνια έκθεσης την Παρασκευή 9 Μαρτίου στις 7.οο μ.μ.

Περισσότερα για τον Γιώργο Χαλκιά: http://www.facebook.com/geochalkias

Ο Γιώργος Χαλκιάς έχει φιλοτεχνίσει το εξώφυλλο του "εν ώρα εργασίας" τεύχους [14] του Φαρφουλά.

Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

ΘΑ ΦΥΓΕΙΣ ΝΥΧΤΑ του Γιώργου Σαράτση

Γιώργος Σαράτσης

ΘΑ ΦΥΓΕΙΣ ΝΥΧΤΑ

38 στοχασμοί για την πλήξη της καθημερινότητας

Πεζογραφία, ISBΝ: 978-960-9441-28-5, διάστ. 17Χ12, σελ. 64, τιμή 7,00 €

«Μικρές, ασήμαντες ανησυχίες. Πού να βγεις; τι να πεις; ποιος θ’ ακούσει; Παλιότερα σ’ αυτούς τους δρόμους παίζαμε κρυφτό. Οι γειτονιές απλώνανε μέσα μας. Χανόμασταν για ώρες. Πρωί προς μεσημέρι. Μεσημέρι προς απόγευμα, απόγευμα προς... Προς τι όλο αυτό το ανύπαρκτο;»

Με αφορμή το ασήμαντο, αλλά συχνά σκληρό, της καθημερινής εμπειρίας· σαν προετοιμασία για μια εσπευσμένη αναχώρηση χωρίς προειδοποίηση μέσα στη νύχτα, τα 38 σύντομα κείμενα της συλλογής επιχειρούν να φέρουν τον αναγνώστη αντιμέτωπο με την αμηχανία της συνύπαρξης, το ενοχλητικό κρίσιμων ερωτήσεων, το αναπότρεπτο μιας συνάντησης ή ενός χωρισμού.

38 στοχασμοί αφιερωμένοι στο πληκτικό αδιέξοδο μιας ζωής γεμάτη μνήμες, έρωτα και επαναλαμβανόμενη μοναξιά…

Ο Γιώργος Σαράτσης γεννήθηκε στην Ελασσόνα το 1986. Γράφει από τα πρώτα χρόνια της εφηβείας του. Κείμενά του έχουν δημοσιευθεί στον τύπο και το διαδίκτυο. Το παρόν είναι το πρώτο του βιβλίο.